2019. február 24., vasárnap

Carbonara lila káposztával

Hozzávalók:



  • lila káposzta
  • kókuszzsír
  • 2 ek. méz
  • őrölt kömény
  • 2 ek. ecet/borecet, rizsecet, almaecet/


  • füstölt szalonna,
  • füstölt sonka 
  • gépsonka
  • fokhagyma
  • kókuszzsír
  • hagyma
  • fél liter kókusztej
  • bors
  • szerecsendió
  • 4 db tojássárgája
  • citromlé




Elkészítés:

Ezt a receptet Kiss Noémitől tanultam.

Ez egy fogyókúrás carbonara.

A lila káposztát megtisztítjuk és lereszeljük.


A reszelő legnagyobb lyukú oldalát használjuk.


Kókuszzsírt és mézet hevítünk.


Beletesszük a káposztát.
Átforgatjuk, sózzuk és kevés őrölt köménnyel fűszerezzük.
Nem túl puhára pároljuk.
Ekkor egy kanálka  finom ecetet  keverünk bele.


Elkészítjük a ragut.
Füstölt sonkát, füstölt szalonnát felvágunk kis kockákra.


Gépsonkát is darabolunk bele.


Egy kevés kókuszzsíron apróra vágott hagymát dinsztelünk.


Legyen kicsit megpirulva, úgy jobb az íze.
1-2 gerezd fokhagymát is tegyünk bele.


Most hozzáadjuk a sonkát, szalonnát és sütni kezdjük.


Borssal, sóval, reszelt szerecsendióval megszórjuk.


Ha a szalonna már kicsit átsült, akkor hozzáöntjük a kókusztej kétharmadát.


Közben a tojássárgákat elkeverjük a maradék kókusztejjel.


Amikor a ragu már kissé besűrűsödött, akkor beleöntjük a tojásos kókusztejet is.


Egy kis citromlével frissítjük az ízeket.


Amint egyszer felforr a ragu, készen is van.

Melegen tálaljuk a káposztára halmozva.