2019. február 9., szombat

Karfiol mozzarellás mártásban

Hozzávalók:


  • karfiol
  • vaj
  • ételízesítő
  • újhagyma
  • mozzarella
  • tejföl
  • tojás
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • mustár

Elkészítés:

A jól megmosott karfiolt  egy kevés enyhén sós vízben, illetve lefedve inkább csak a gőzben roppanósra pároljuk.


Egy tepsit kivajazunk.


Beletesszük a rózsákra szedett karfiolt.
Jóféle ételízesítővel megszórjuk.
Újhagyma karikákat szórunk rá.


Pici só is menjen rá.


Rácsipkedjük a mozzarella sajtot.


Tegyük jó sűrűn rá.


Keverjünk össze tojást tejföllel, mustárral, szerecsendióval és őrölt fehér borssal.


A jó sűrű mártást öntsük a karfiolra.


Jusson mindenhová.


180 C fokon sütőben rövid idő alatt pirosra sütjük.



Isteni köret, de magában is elnassolhatjuk.