2019. február 24., vasárnap

Diós piskóta

Hozzávalók:


  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • l dl tej
  • dió




Elkészítés:




Ez a süti 40 éve a kedvencünk.
A csodálatos Lajos Mari süteményes könyvéből van.

Utazásra, kirándulásra tökéletes.

Bármennyit csinálok, azonnal elfogy.

Elkészítése annyira egyszerű és gyors, hogy bárki nekifoghat, nem rontja el.

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával géppel habosra  keverjük.


Váltakozva belekeverjük a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet


és a tejet.


Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.


Kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk.


Elegyengetjük a masszát.


Megszórjuk darabokra vágott dióval.


Dió helyett mandula is lehet.


180 C fokon előmelegített sütőben készre sütjük.


Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.


Kirándulásra kockákra vágom, úgy jobban szállítható.
Otthon Mari tanácsára félholdakra is vághatjuk és porcukorral megszórhatjuk.