2019. február 10., vasárnap

Székelykáposzta sertés lábszárral

Hozzávalók:


  • sertéslábszár
  • hagyma
  • sertészsír
  • füstölt bőrke
  • fűszerpaprika
  • törött bors
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • savanyú káposzta



Elkészítés:

Székelykáposztát mindenféle húsból főzhetünk.

Volt, hogy csirkéből készítettem:

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/csirkes-szekelykaposzta.html

Ezúttal sertés lábszár került a fazékba.




Jóféle sertészsíron megdinszteljük a hagymát.


Pirospaprikát adunk hozzá és egy kanál vízzel elkeverjük.


Beletesszük a felkockázott húst.


Sóval, törött borssal, pici őrölt köménnyel és majoránnával ízesítjük.


Zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát vágunk fel apróra.


Beletesszük a lábasba.


Ha kell kevés vizet adunk hozzá és lassú tűzön, fedő alatt majdnem puhára főzzük a húst.
Az íze miatt egy darab füstölt szalonna bőrt is tettem bele.


Finom savanyú káposztát egy kicsit megvágunk.
Ha nagyon savanyú a káposzta, akkor egy kis hideg vízzel leöblítjük.


Beletesszük a pörköltbe a káposztát, babérlevéllel is tovább ízesítjük.


Elkeverjük a hússal, ha kell kevés vizet adunk hozzá és készre főzzük.


Nem kell nagyon puhára főzni a káposztát, akkor a jó, ha még harapható,

Aki szereti egy kanálka liszttel elhabart tejföllel átforralhatja.
De tálaláskor is adhatunk hozzá egy kis tejfölt.