2019. február 9., szombat

Sárgarépasaláta savanyú káposzta lapuban

Hozzávalók:


  • sárgarépa
  • citrom
  • fokhagyma
  • mustár
  • olívaolaj
  • méz
  • savanyú káposzta lapu




Elkészítés:




Pikáns káposztalevélbe töltött fokhagymás répasalátát készítünk.


A lereszelt sárgarépát ízesítsük citromlével, zúzott fokhagymával, kevés mustárral, kanálka mézzel
és egy gondolatnyi olívaolajjal.

Keverjük össze.


A nagyobb savanyú káposzta lapu leveleket vágjuk ketté és a szárrészt távolítsuk el.


Tegyünk a levelekbe egy-két kanál répasalátát.


És tekerjük fel, amint azt a töltött káposztánál is szoktuk.


Helyezzük egymás mellé tálra és hűtsük be tálalásig.


Könnyű finom és különleges előétel vagy sültek mellé is kínálhatjuk.