2019. február 17., vasárnap

Káposztás fehérrépa

Hozzávalók:


  • fehérrépa
  • zsír/olaj
  • káposzta
  • törött bors
  • pici méz





Elkészítés:






Finom dolog a káposztás tészta, de néha ügyelni kell az alakunkra is, valamint egy ideje előnyben részesítem a  ketogén ételeket.

Ezért találtam ki a káposztás fehérrépát.

Vastagabb fehérrépákat hámozzunk meg.


Uborkagyalun szeleteljük fel.


Forrásban lévő sós vízben főzzük puhára.
Természetesen itt is maradjunk meg a "fogkemény" állagnál.


Szűrjük le.


Klasszikus módon készítsük el a pirított káposztát.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kaposztas-teszta.html

Fogyókúránkra ügyelve a cukor karamellizálása ezúttal kimarad.
Zsíron megpirítjuk a lereszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk és egy kanálka mézzel ízesítjük.

Végül a káposztát összekeverjük a fehérrépával.
Jól borsozzuk meg.

 

A képen a sült hasaalja szalonna mellé kínáltam köretnek.
Meglepően ízletes fogás lett.