2019. február 17., vasárnap

Sült hasaalja

Hozzávalók:


  • hasaalja szalonna
  • zsír
  • törött bors
  • őrölt kömény
  • kakukkfű/majoránna
  • hagyma
  • fokhagymapor




Elkészítés: 



Isteni pecsenye a sült hasaalja.

A sertésnek ebből a részéből készül a mindenki által imádott baconszalonna  és az olasz pancetta is.

Feltétlenül bőrös darabot vásároljunk, mert finom ropogósra süthetjük.


Először a húsos felét sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, fokhagymaporral, illatos kakukkfűvel vagy majoránnával bedörzsöljük.



Majd a bőrös oldalon jól bevágjuk a bőrt és azt is sózzuk, gazdagon befűszerezzük.




Kizsírozott tepsibe helyezzük a bőrös felével felfelé.
Hagymával, fokhagymával jól megpakoljuk.


Letakarjuk alufóliával a tepsit és 180-200 C fokon megsütjük a húst.


A sütés végén levesszük a fóliát és még addig pirítjuk, amíg a hagyma és a bőr szépen megpirul.


A hagymával ne spóroljunk, mert annyira finom lesz, hogy mindenki azt szeretné megenni.




Melegen és hidegen is nagyon finom.