2019. február 17., vasárnap

Kókuszos rák ragu

Hozzávalók:


  • garnéla rák
  • hagyma
  • újhagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • olaj
  • oyster szósz
  • szójaszósz
  • kókusztej




Elkészítés:


Gyakran készítek rákból finomságokat, mert családunk nagyon szereti.

Fagyasztott rákból is lehet tökéletes ételeket varázsolni.
Ezúttal szép nagy garnélákat kaptam.
A páncélt gondosan letisztítjuk.
A kis fekete emésztőcsatornát eltávolítjuk.



Minden hozzávalót előkészítünk, feldarabolunk, mert a főzés mindössze pár percig tart.
Most hagyma, fokhagyma, zöldpaprika, szép piros kápia paprika, csípős paprika, újhagyma , fokhagyma, gyömbér volt soron, de természetesen bármilyen más hozzávalóval kísérletezhetünk.


Egy pici olajon két percig pirítjuk a zöldségeket.
Beletesszük az osztrigaszószt (oyster szósz) és a szójaszószt.
Sózni alig kell, hiszen ezek a szószok eleve sósak.


Beletesszük a rákokat.


Két percig erős tűzön, kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel.


Felforraljuk és már el is zárhatjuk a tüzet.



Mindenféle körettel rizzsel, tésztával, de akár friss kenyérrel is tálalhatjuk.