2014. január 13., hétfő

Accras - kreol halas fánk

Hozzávalók:

  • 20 dkg tengeri tőkehal filé
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl langyos víz
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • snidling
  • petrezselyem 
  • kakukkfű
  • bors
  • 2-3 dkg élesztő
  • olaj


Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt a langyos vízben.


Keverjük a liszthez.





Adjuk hozzá a sót, törött borsot, kakukkfüvet.
Jól keverjük össze.

Letakarva hagyjuk kelni ezt a masszát 20 percig.


Daráljuk meg a robotgépben a hagymákat, petrezselymet.


Ezalatt a halat vágjuk apróra.
Kevés petrezselymet adjunk hozzá.


Majd keverjük a fűszereket és a halat is a tésztába és tegyük éjszakára a hűtőbe.



Másnap olajos kanállal galuskákat szaggatunk és olajban, fedő alatt kisütjük.
Papírtörülközőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat lecsöpögtessük.



Ezt a halpuffancsot a Karib térségben, az Antillákon kedvelik.
Általában szárított tőkehalból vagy rákhúsból készítik.
Mi Martinique szigetén kóstoltuk először és azonnal megszerettük ezt az egyszerű, remek halételt.

Magában is finom, de lehet egy kevés snidlinges tejföllel kínálni.