2014. január 12., vasárnap

Avokádós grapefruit saláta

Hozzávalók:

  • 1-2 db piros grapefruit
  • 2 db avokádó
  • 1 db gránátalma
  • olívaolaj
  • 2-3 szál újhagyma
  • citromlé
  • bors
  • saláta levél








Elkészítés:


Meghámozzuk a szép piros grapefruitot.
Késsel megszabadítjuk a húsát a fehér, keserű, belső héjától.

Meghámozzuk az avokádót, félbevágjuk, kimagozzuk és gyorsan citromlével bekenjük, hogy ne barnuljon meg.


Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel.
Beletesszük a grapefruitot.


Most rátesszük a hosszában szeletekre vágott avokádót.
Rászórjuk a gránátalmát is.


Elkészítjük a mártást:_
Olívaolajban elkeverünk sót, törött borsot, kevés citromlevet és hozzáadunk kevés, apróra vágott újhagymát.


Ráöntjük a salátára.
Behűtve kínáljuk.