2014. január 12., vasárnap

Csicseriborsókrém

Hozzávalók:

  • 1 üveg csicseriborsó 
  • olívaolaj
  • 1 marék olajbogyó
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 tk mustár
  • 2 tk majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 saláta hagyma
  • 2-3 ek petrezselyem zöld
  • bors
  • paradicsom 
  • salátalevél

Elkészítés:

A csicseriborsó konzervet leszűrjük, de a levét felfogjuk.
A borsót hideg vízzel leöblítjük.
Pár szemet elteszünk a díszítéshez.


A többit a késes aprítóba tesszük és hozzáadunk a félretett léből pár kanállal,  majd a mustárt, majonézt, olajbogyót, a citrom levét és sárga reszelt héját is beletesszük.

Majd a fokhagymát, a petrezselyemzöldet  és a saláta hagymát is a gépbe tesszük.


Megsózzuk, borsozzuk.
Megkóstoljuk, legyen pikáns, ízes.
A citrom illata is érződjön rajta.

Egy tálat saláta levéllel kibélelünk, oldalát kirakjuk paradicsommal és belesimítjuk a humuszt.
Legyen egyenetlen a teteje, ide locsoljunk finom olívaolajat.


Díszítsük a félretett egész csicseriborsóval, vágott snidlinggel.


Behűtve kínáljuk.

A paradicsomot bele is keverhetjük a krémbe, apróra vágva.