2014. január 12., vasárnap

Mimóza saláta

Hozzávalók:

  • 6 db kemény tojás
  • 4-5 db alma
  • 15 dkg sajt
  • újhagyma
  • fehér salátahagyma
  • majonéz
  • mustár
  • őrölt fehér bors
  • csipet cukor
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 citrom leve
  • salátalevél
  • +1 db alma
  • snidling 


Elkészítés:


Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.


Hozzáreszeljük a sajtot is.


2 db keményre főtt tojás elfelezünk, a sárgájukat félretesszük.
A 2 fehérjét a tojásvágóval apróra vágjuk és az almához, sajthoz keverjük.

Összekeverjük a majonézt a mustárral, kevés citromlével, sóval, fehér törött borssal és a tejföllel.
Adunk hozzá egy csipet cukrot is.

Ráöntjük a mártást a sajtos almára.
Összekeverjük.



A fehér salátahagymát és az újhagyma nagy részét apróra vágjuk és összekeverjük egy kis citromlével.

A négy tojást a szeletelővel karikára vágjuk.

Összerakjuk a salátát.
Rétegesen készül, mint a rakott krumpli...

Egy tálat fejes saláta levéllel kibélelünk és belesimítjuk a majonézes krém 1/3-át.
Kirakjuk a tojás szeletek felével.


Rászórjuk a citromos hagyma 1/3-át.


Most újra a megmaradt almás krém fele, majd a maradék tojáskarikák és a hagyma fele következik.
Végül befedjük a maradék almás krémmel és rászórjuk a hagymát.

Végezetül a félretett 2 tojássárgáját ráreszeljük a salátára, mintha mimóza lenne.

Szórunk  rá egy kis friss újhagymát, apróra vágott snidlinget.
Behűtjük.

Tálaláskor egy szép piros almát szeletekre vágunk és a salátára tesszük.