2014. január 12., vasárnap

Füstölt lazacos halkrém

Hozzávalók:

  • 2 doboz füstölt lazac konzerv 
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 citrom sárga héja
  • 1 citrom leve
  • bors
  • 1/2 db uborka
  • 1/2 db sárgarépa
  • 1 szem szegfűbors


Elkészítés:



A füstölt lazacot a késes aprítóba tesszük.

Beletesszük a citromhéjat, a citromlevet, a mustárt és krémmé keverjük.


Végül hozzáadjuk a vajat is és ezzel is elkeverjük.
Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk.

Egy hosszúkás tálra hal formában elterítjük a krémet.
Behűtjük.

A díszítést csak a tálalás előtt tesszük rá.

Sárgarépa csíkokból megformázzuk a farok és az uszonyok  vonalát.


Uborkagyalun vékonyra szeletelt uborkával kirakjuk a pikkelyeket is.

Alulról kezdjük el és egymást félig elfedve rakjuk rá a szeleteket.

A hal fejét kis csíkkal hangsúlyozzuk.
A szemet a szegfűborssal, a szájat egy kis répa szelettel jelöljük.


Behűtjük és úgy kínáljuk.



(Készült Lajos Mari receptje nyomán)