2022. november 20., vasárnap

Citromos afrikai harcsa

Hozzávalók:


  • afrikai harcsa filé

  • szőlőmag olaj
  • gyömbérpor
  • fokhagymapor
  • liszt
  • füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • citrom


Elkészítés:


A filét lemossuk majd törölgetve leszárítjuk.




Besózzuk, gyömbérporral és fokhagymaporral megszórjuk.


 Liszttel vékonyan meghintjük.


Szőlőmagolajjal kikent tepsibe leteszünk néhány füstölt szalonna bőrkét.
Ez el is maradhat, ha nincs éppen kéznél szalonnánk.


Ráfektetjük a halakat, meglocsoljuk frissen facsart citromlével és citromszeletekkel beterítjük.


Jó sok fokhagymát is teszünk a tepsibe.

Félbevágva finom krémesre sül majd.

Szőlőmagolajjal meglocsoljuk a hal tetejét is.



180 C fokos sütőben megsütjük a halat.


A könnyű hal ízt kiemeli a sült citrom és pikáns fokhagyma aromája.


Hófehér, omlós lesz a hal.



Friss salátával és burgonyapürével a legfinomabb.