2022. november 6., vasárnap

Sült borjúmáj

 Hozzávalók:


  • borjúmáj

  • zsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldhagyma szár
  • majoránna
  • paradicsompüré
  • víz




Elkészítés:


A borjúmáj különlegesen finom, nemes étel.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fokhagymas-sult-borjumaj.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/02/szalonnas-maj.html


A vastag szeletekre vágott májat megtűzdeljük fokhagyma szeletekkel.



Majoránnával bedörzsöljük.


Sűrített paradicsommal megkenjük a szeleteket.


Kizsírozott tepsibe tesszük és pohárka vizet öntünk alá.
A tepsibe tehetünk még hagymát, zöldhagyma szárat és fokhagyma darabokat is.
Nagyon finom lesz a végén a sült zsírral együtt.


180 C fokon lefedve megsütjük a májat.
Most sózzuk meg.


Ne  szárítsuk ki.


Hidegen, melegen egyaránt finom.
Az ízes zsírral megkent kenyérre tehetjük a vékonyra szeletelt máj darabokat.