2022. november 28., hétfő

Káposztás lecsó

Hozzávalók:

  • füstölt szalonna

  • zsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • pritaminpaprika
  • paradicsom
  • fejes káposzta
  • füstölt kolbász
  • virsli
  • törött bors
  • cukor
  • paradicsompüré
  • fűszerpaprika


Elkészítés:

A lecsót minden formájában imádom.

Káposztával gazdagítva különösen finom.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/sertes-husos-kaposztas-lecso-ciganylecso.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/zuzas-ciganylecso.html


Kevés zsíron kisütjük a húsos füstölt szalonnát.


Hagymát tisztítunk és feldaraboljuk.


A szalonnához adjuk a hagymát és tovább sütjük.


Fokhagymát is teszünk bele.


Kevergetve tovább sütjük.



A káposztát felszeleteljük.


A hagymás alaphoz adjuk a káposztát.
Megsózzuk és törött borssal alaposan megszórjuk.



Adunk hozzá fűszerpaprikát is.


Felszeletelünk többféle, szép színes paprikát.


A paprika is a lecsóba kerül.


Nem maradhat ki a szép érett paradicsom sem.


Egy gondolatnyi cukrot is szórunk rá.


Füstölt kolbászt és virslit is teszünk bele.


Először a kolbász kerül bele, hogy az íze jól kioldódhasson.
Nagyobb darabokban teszem bele, mert nem mindenki szereti megenni a tömény füstölt kolbászt.


Egy kevés paradicsompürét adunk hozzá, hogy jó sűrű leve legyen.


Amikor a káposzta és a paprika is kellőképpen ruganyossá fő, de még nem túl puha, akkor kerül bele a virsli.



Már csak egyet rottyan és készen van a finom tartalmas ételünk.


Aki szereti tegyen bele erős paprikát is, úgy az igazi.