2022. november 17., csütörtök

Lecsós tök

 Hozzávalók:


  • zsenge főzőtök

  • füstölt szalonna
  • császár szalonna
  • füstölt kolbász
  • lecsókolbász
  • zsír
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • törött bors
  • cukor

Elkészítés:


A tököt nemcsak főzeléknek szeretjük.

Töltve, rántva is nagyon ízletes.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/kapros-lecsos-cukkini.html


Lecsósan elkészítve is tökéletes étel.



A meghámozott zsenge főzőtököt nem kell kimagozni, szelekre vágjuk.


Szokás szerint elindítjuk a lecsót.
Kevés zsíron sütni kezdjük a füstölt, valamint  húsos császár szalonnát, majd beletesszük a hagymát és sózzuk, borsozzuk.



Nem árt egy kis házi füstölt kolbász bele.


Fűszerpaprikát adunk hozzá.


Belekerül a zöldpaprika és a paradicsom.
Egy leheletnyi cukrot is tegyünk bele.


Jöhet a tök.


Lehéjazott lecsókolbász következik.


Összeforraljuk az ételt.


A tök nagyon hamar megpuhul, ne főzzük túl puhára, maradjon ruganyos.


Könnyű nyári ebéd egy szelet friss kenyérrel.