2012. december 9., vasárnap

Tejfölös tyúk

Hozzávalók:


  • 1 db fiatal tyúk
  • 1 db hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet köménymag
  • 5 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olaj



Elkészítés:

A megtisztított, megmosott tyúkot feldaraboljuk.


Olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 1-2 ek. vizet adunk hozzá és beletesszük - a máj kivételével - a húsokat.
A májat csak a főzés végén rakjuk bele, mert akkor nagyon kiszáradna.

Kevergetve átpirítjuk a húsokat, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát.

Sózzuk, borsozzuk és egy-egy csipet morzsolt majoránnát és őrölt köménymagot adunk hozzá.
Belenyomjuk a fokhagymát is.

2 pohár vizet öntünk alá és fedő alatt puhára főzzük.


Ekkor a tejfölből, lisztből egy kevés vízzel habarást készítünk és a pörköltbe öntjük.


Jól átkeverjük.
1-2 percig forraljuk és készen van.

Nokedlivel, főtt tésztával kínáljuk.