2023. május 14., vasárnap

Húsgombóc paradicsom mártásban

 Hozzávalók:


  • darált hús

  • 1-2 db hagyma
  • fokhagyma
  • tojás
  • petrezselyem
  • olaj
  • sűrített paradicsom/paradicsomlé
  • bazsalikom
  • törött bors
  • pici cukor


Elkészítés:


Mindenki szereti a paradicsomos húsgombócot.

Összeállítjuk a gombócot.


A darált húst az egyik apróra vágott hagymával, fokhagymával és petrezselyemmel,  valamint tojással, sóval, bazsalikommal,  törött borssal jól összegyúrjuk.



Tetszés szerinti kis gombócokat formálunk.


Kevés olajon forgatva körbesütjük a gombócokat.


A megsült húst kiemeljük az olajból és félretesszük.


Elkészítjük a mártást.

Kevés olajon megdinsztelünk egy kis hagymát.


Felöntjük a vízzel hígított paradicsom pürével vagy a paradicsomlével.


Jól összeforraljuk a mártást.
Sóval, kevés cukorral ízesítjük.
Nem kell sok cukor, csupán a paradicsom savasságát kell kiegyensúlyoznunk.



A végén a húsgombócokat a szószba tesszük.
Pár percig forraljuk és tálalhatjuk.
Főtt burgonya lehet a köret.