2023. május 16., kedd

Káposztás oldalas

Hozzávalók:


  • sertés oldalas

  • zsír
  • fokhagyma
  • hagyma
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • fűszerpaprika
  • kapor
  • savanyú káposzta
  • tejföl



Elkészítés:


Az oldalas és a káposzta remekül illik egymáshoz.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-oldalas-kelkaposztaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html


Finom húsos oldalast kaptam.

Ujjunkkal simítsuk át a vágott oldalakon és távolítsuk el az esetleges apró csont szilánkokat.



Szeleteljük fel a bordák közt.


Jól sózzuk körbe a húsit.


Kevés zsíron pirítsuk meg minden oldalon.




Borssal, majoránnával, őrölt köménnyel fűszerezzük.
 

Hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát is paradicsomot aprítunk.



A húshoz adjuk.


Szórunk rá fűszerpaprikát.


Kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön, lefedve majdnem puhára főzzük.


Most kerül bele a savanyú káposzta és a finom csípős paprika is.


Kaprot is adunk hozzá.


Lefedve készre főzzük az ételt.

Ha a hús már puha, akkor egy kevéske vízzel elkevert tejfölt öntünk bele.

Nem szükséges lisztet tenni a tejfölhöz, de aki szereti elhabarhatja egy kanál liszttel.



Felforraljuk a tejföllel és készen van a finom egytálétel.

Mi úgy szeretjük, ha a hús már puha, de a káposzta nincs túlfőzve.