2023. május 10., szerda

Sült zöldség

 Hozzávalók:


  • cékla

  • sárgarépa
  • zeller
  • olaj
  • bazsalikom
  • ételízesítő
  • balzsamecet
  • kakukkfű


Elkészítés:



Nem csak főzelék, de számos kitűnő köret készülhet a zöldségfélékből.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/sult-zoldsegek.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-sult-zoldseg.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/sult-zoldseg-kinai-modra_25.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/sult-repa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/03/otfuszeres-sutotok-es-cekla.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/korianderes-sult-zoldseg.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/edes-savanyu-zoldseg.html


Kedvelem a sütőben készülő sült zöldségeket, amelyeket a hús alatti rácson, egy füst alatt könnyen megsüthetünk.


Cékla, sárgarépa és gumós zellert darabolunk és egy vékonyan kiolajozott tepsibe teszünk.



Megsózzuk és bazsalikommal megszórjuk.




A sárgarépára és a zellerre hintsünk egy kis ételízesítőt.


Kakukkfüvet is tehetünk rá.


Kevés balzsamecettel locsoljuk meg.


Fedjük le a tepsit és 180 C fokos sütőben süssük puhára a zöldségeket.


Bármilyen sült mellé finom köret.
Ehetjük magában is esetleg egy kanálka majonéz vagy tejföl hozzáadásával.