2023. május 15., hétfő

Pekándiós süti

Hozzávalók:


  • hajtogatott vajas tészta

  • kb 10-15 dkg pekándió
  • 5-8 dkg cukor
  • 5-8 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • méz





Elkészítés:


Kedvenc sütike, amit roppant egyszerűen elkészíthetünk.

Készen kapható hajtogatott vajas tésztát használunk.


A krémhez kikeverjük a vajat a cukorral, majd 3-4 ek. mézzel.


Ezután beletesszük a pekándió háromnegyed részét, melyet nem túl finomra daráltunk.
 

A vajas tésztát kiterítjük és tetszőleges darabokra vágjuk.
Jól működik a klasszikus párna formára vágott alak.

Gazdagon megkenjük az egyik oldalon , majd ráhajtjuk a tészta vágott felét.




Két oldalon bevagdosva, fonott formában is tölthetjük.


A tészta oldalát villával lenyomkodjuk, majd felvert tojással lekenjük a tetejét.

A maradék pekándiót darabosra vágjuk és párnácskák tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben 180-190 C fokon 20 percig sütjük.



Ezután még melegen meglocsoljuk mézzel.

Eredeti receptben juharszirup szerepel.



Érdemes sütőpapírt használni.

Nekem a töltelék néhány sütiből eléggé kifolyt, de még melegen késsel fel lehetett szedni és a kisült sütik tetejére tenni.