2023. május 16., kedd

Sonkás tészta 2

Hozzávalók:


  • főtt kötözött sonka

  • nyers füstölt sonka
  • füstölt tarja vagy sonka
  • fodros tészta
  • zsír
  • tojás
  • tejföl
  • törött bors
  • zsemlemorzsa






Elkészítés:

Húsvét után mindig készül rakott tészta a maradék sonkából.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/sonkas-sajtos-sult-

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/sonkas-sajtos-sult-teszta-ii.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/11/sonkas-teszta.html


Maradt még finom, szaftos kötözött sonka.


Kis darabokra vágjuk.


Szárazabb füstölt sonka is kell bele.


Ezt is felkockázzuk.


Akadt még kissé zsírosabb füstölt sonka is.


Mehet a többi közé.


Tojás sárgájával keverjük össze a sonkát.
A tojás fehérjét külön verjük fel kemény habbá.



Sózni nem kell, de alaposan megborsozhatjuk a masszát.


Jó pár kanál sűrű tejföllel lazítjuk a krémet.


Főzzük ki külön a tésztát.
Legjobb erre a fodros kocka.


A tésztát 1-2 kanál zsírral keverjük össze és most sózhatjuk is.



Végül lazán beleforgatjuk a felvert tojás habot is.


Kizsírozott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk a tésztát és sütőben 180-190 C fokon szép pirosra sütjük.


Annyira sikeres lett az étel, hogy elfogyott, mielőtt lefotózhattam volna.