2023. május 10., szerda

Kacsaleves és tarhonyás kacsa

Hozzávalók:


  • kacsa aprólék
  • nyak, zúza,láb

  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • petrezselyem
  • szemes bors
  • reszelt szerecsendió
  • sáfrány


  • kacsazsír
  • hagyma
  • lila hagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • fokhagyma
  • tarhonya



Elkészítés:



Ez az étel a libaleves és a ludaskása édestestvére.


http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/liba-leves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/libaleves-es-zoldseges-ludaskasa-zsofi.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/libaleves-es-ludaskasa.html


Klasszikus módon húslevest készítünk a kacsa aprólékából.




Érdemes még pluszban nyakat, zúzát  és lábat is vásárolni az alap aprólék mellé.



A megtisztított húst egy nagyobb fazékban, vízzel együtt feltesszük főni.


Egy óra múlva hagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét zöld petrezselymet adunk hozzá.


Befűszerezzük, ahogy szeretjük: sót, szemes borsot, cseresznyepaprikát, szerecsendiót, pici sáfrányt teszünk bele.

Amint a hús megpuhult, kiemeljük egy külön tálba, tepsibe.

A lé egy részét majd még a rizshez adjuk.

 


A megmaradt levest én még tovább zöldségeztem karfiollal és zsenge főzőtökkel.

Külön kifőzött levestésztával kínálhatjuk.


Egy lábasban kevés kacsazsíron hagymát és lila hagymát dinsztelünk.


Fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát és pritamin paprikát aprítunk.
 

A hagymához adjuk.


Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tarhonyát.


Kevergetve átpirítjuk a tarhonyát is.
Megsózzuk és beletesszük a paradicsomot.


A levesben főtt sárgarépából is teszünk bele.


Most a félretett húsleves levével felöntjük a zöldséges tarhonyát és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük.
Ha elfőné a levét, akkor pótoljuk a húslevessel.
Kóstoljuk meg, lehet, hogy még sózni kell, mivel a tarhonya felszívja az ízeket.


Ha elkészült a tarhonya beletesszük az időközben feldarabolt,  kicsontozott főtt kacsahúst.


Összefőzzük az ételt.


Petrezselyemmel megszórjuk.


Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tarhonyát, maradjon szaftos az étel.


Bár a leírás hosszadalmasnak tűnik, de valójában folyamatosan haladva, egyszerűen elkészül a levesünk és a gazdag második fogásunk.