2023. május 16., kedd

Pirított tészta

 Hozzávalók:


  • hagyma

  • póréhagyma
  • sárgarépa
  • színes zöldpaprika
  • fejes káposzta
  • fekete szezámmag
  • tészta
  • olívaolaj
  • szójaszósz


Elkészítés:


A kínai sült tésztát mindenki szereti.

Bármilyen fajta tésztából és zöldségből elkészíthető.

A tészta lehet búza, rizs vagy hajdinalisztből előállított, de a lényeg, hogy sose főzzük nagyon puhára, maradjon harapható.

Ugyanígy a zöldségeket se pirítsuk 2-3 percnél tovább, maradjon mindig roppanós. 


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/piritott-zoldseges-kinai-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/kinai-sult-zoldseges-japan-somen-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/cukkinis-kinai-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html


Ez most egy sima zöldséges tészta lesz.

Sárgarépa, különféle szép színes zöldpaprika, hagyma, póréhagyma kerül a tésztára.



Egy kevés olajon kissé megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a karikára vágott sárgarépát.


Egy perc múlva jöhet a karikára vágott zöldpaprika és a póréhagyma.


További két percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket.


Meglocsoljuk 1-2 kanálnyi szójaszósszal.
Félretesszük a zöldségeket.


Fejes káposztát vékony csíkokra vágunk.


A korábbi edénybe   - nálam wokba  - teszünk még 1 ek. olajat és a káposztát is megpirítjuk 2-3 perc alatt.


Egy külön serpenyőben szárazon megpirítunk 1-2 maréknyi fekete szezámmagot.


A magokat elkeverjük a káposztával és a többi zöldséggel.
 

Végül összekeverjük valamennyi zöldséget a külön kifőzött tésztával.
Most sózzuk meg, ha szükséges, hiszen a szójaszósz már ízesítette korábban az ételt.

Köretnek vagy magában is fogyasztható.