2023. május 14., vasárnap

Petrezselymes spenótleves

 Hozzávalók:


  • spenót

  • hagyma
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • őrölt kömény
  • reszelt szerecsendió
  • olaj
  • tej
  • liszt
  • tojás
  • őrölt bors
  • balzsamecet


Elkészítés:


A petrezselyemleves és a spenótleves közös szerelemgyereke ez a remek étel.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/09/spenotleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/petrezselyemleves-snidlinges-galuskaval.html


A hagyma mellett fokhagyma is bőven kerül a levesbe.


Kevés olajon dinszteljük meg a hagymákat.

Kanálka lisztet adjunk hozzá.


Reszelt szerecsendió és őrölt kömény illik ebbe az ételbe.


Tegyük bele a leforrázott (blansírozott) spenótot.
A fagyasztott spenót is tökéletes ebbe a receptbe.


Sok-sok petrezselyem is megy hozzá.
Nekem mindig sok petrezselyem lapul a mélyhűtőmben, és ez a leves nagyon jó módszer a felhasználására.
 

Tejjel felöntjük a zöldségeket.


Megsózzuk és készre főzzük.


Botmixerrel pépesítjük a levest.
Óvatosan csináljuk, mert nagyon fröcsköl.


Külön elkészítjük a levesbetétet, a nokedlit.

Lisztet, tojást és sót keverünk össze.

Lehetőleg víz hozzáadása nélkül szaggassuk ki a jó kis kemény galuskákat.


A sós vízben kifőzött tésztát szűrjük le.


Tálaláskor adjuk a leveshez.



Szórjuk meg frissen őrölt borssal.


Én nagyon szeretem egy kis balzsamecettel ízesíteni a levesemet.


Legyen sűrű ez a leves, szinte mártásos fogásként kínálhatjuk, hiszen a nokedlival fogyasztva igencsak tartalmas étel.