2013. december 31., kedd

Diós céklasaláta

Hozzávalók:


  • 3 db cékla
  • 3-4 marék dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majonéz
  • bors
  • citromlé
  • kevés mustár












Elkészítés:

A céklát megmossuk és héjában, kuktában puhára főzzük.
Meghámozzuk és a reszelő legnagyobb fokán lereszeljük.


Közben egy teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót.


Elkészítjük a mártást.
Kevés majonézt összekeverünk mustárral, sóval, borssal, citromlével, egy csepp édesítőszerrel és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is.
Simára keverjük.


A reszelt céklához adjuk a fele diót, amit a markukban nagyobb darabokra összetörünk.


Hozzáadjuk a mártás nagy részét is.


Összekeverjük.

Tálba tesszük.
A tetejét a maradék majonézzel, dióval és céklával díszítjük.


Behűtjük.