2013. december 31., kedd

Vinyegret saláta

Hozzávalók:

  • 6 db burgonya
  • 2-3 db cékla
  • 2-3 db sárgarépa
  • 20-25 dkg savanyú káposzta
  • 3-6 db sós/kovászos uborka
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db újhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • ecet
  • pár csepp édesítőszer



Elkészítés:



A megmosott burgonyát és céklát, külön-külön héjában puhára főzzük.
A céklát célszerű gyorsan kuktában megfőzni.


A megtisztított sárgarépát is külön, kis fazékban, kevés vízben, fedő alatt gyorsan puhára főzzük.

A meghámozott burgonyát és a répát kis kockákra vágjuk.


A meghámozott céklát szintén kis kockákra vágjuk és egy külön edényben olívaolajjal forgatjuk össze, így majd nem fogja elszínezni a többi hozzávalót.


Összevágjuk a lila hagymát és a kovászos uborkát is.
Az eredeti orosz receptben természetesen sós uborka szerepel, de ennek hiányában a mi kovászos uborkánk is megteszi.

A savanyú káposztát is pár vágással megvágjuk.


Végül mindent összekeverünk, megsózunk, borsozunk, olívaolajjal meglocsolunk és egy kevés ecettel savanyítunk.
Pár csepp édesítőszert is adjuk hozzá, hogy egyensúlyba hozzuk az ízeket.

Behűtve tálaljuk.
A tetejére szórjunk egy kis újhagyma zöldet.