2013. december 1., vasárnap

Sajtkrémes kréker keksz falatkák

Hozzávalók:

  • koktél kréker keksz
  • 30 dkg reszelt sajt/trappista/
  • 4 dkg reszelt füstölt sajt
  • 4 dkg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • gépsonka
  • uborka
  • paprika




Elkészítés:


Vendégváró előétel falatkák, amelyeket közvetlenül a vendégek érkezése előtt készítsünk el, hogy a keksz ropogós maradjon.


A sajtkrémet igen egyszerű elkészíteni, egy lábasba tesszük a reszelt sajtokat és a tojássárgákat.


Hozzáadjuk a lisztet.


Végül a tejet.


Kicsit megsózzuk a masszát és kevergetve közepes tűzön összefőzzük.
Amikor a sajt felolvadt és pöfögni kezd, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.


Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a vajat és géppel pár perc alatt simára, habosra keverjük.

A krémet dresszing zsákba kanalazzuk és nagy-nagy türelemmel, csinos kis halmokat nyomunk a kekszekre.



Utána már csak egy kis díszítés marad.



Sonka és uborka, illetve piros színű paprika darabokkal színesítjük a falatkákat.


Kínáló tálra, tálcára helyezzük a kekszeket és legalább egy félórára a hűtőbe tesszük, hogy a krém
megszilárduljon.


Bármilyen keksz jó hozzá, de koktél kréker fűszeres, mákos vagy szezámmagos keksze a legfinomabb.