2013. december 25., szerda

Gesztenyés keksztekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz, darálva
  • 20 dkg porcukor 
  • 2 ek kakaópor
  • 2 cs.vaníliás cukor
  • kb. 3 dl tej
  • rum vagy rumaroma



  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • kevés rum vagy rumaroma




Elkészítés:


A ledarált kekszet összekeverjük a kakaóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
Végül rummal vagy rumaromával kellemesen pikánsra ízesítjük.


Összegyúrjuk.


Elkészítjük a krémet.


A margarint a cukorral habosra keverjük.
Géppel pillanatok alatt megvagyunk.
Beletördeljük a gesztenyemasszát is, tovább habosítjuk.
Végül rummal vagy rumaromával illatosítjuk.


Kettévesszük a tésztát és egyenként kinyújtjuk.
Kicsit ragad, ezért porcukrot szórunk alá és rá, amíg nyújtjuk.
A fele krémmel megkenjük és feltekerjük, mint a piskóta tekercset.


Ebből az adagból két tekercsünk lesz, de érdemes rögtön dupla adagot készíteni, mert hamar fogy...
Pillanatok alatt elkészül és finom, üde ízű.


Hűtőben lehűtjük.