2020. szeptember 11., péntek

Céklás, lila káposztás saláta

 Hozzávalók:

  • cékla

  • lila káposzta
  • póréhagyma
  • cukor
  • balzsamecet
  • olívaolaj







Elkészítés:

A lila káposzta gyakran szerepel a konyhánkon.

Itt találtok pár receptet ötletadónak:

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/sult-lilakaposzta.html


Maradt a főzésből főtt céklám és sült káposztám, ebből készült ez a gyors és egyszerű saláta.

Főtt céklát csíkokra vágunk.



Sütőben sült lila káposztát csíkokra vágunk.


Alaposan megmosott póréhagymát karikára vágunk, majd elfelezünk.


Összekeverjük a zöldségeket.


Olíva olajjal megöntözzük.
Megsózzuk és kevés cukrot is szórunk rá.


Finom balzsamecettel savanyítjuk.


Jól összeforgatjuk.


Készen is van.


Bármilyen hús mellé köretnek vagy könnyű salátának kínálhatjuk.