2020. szeptember 3., csütörtök

Lecsós csirke

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • füstölt szalonna
  • libazsír
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • törött bors
  • fokhagymapor
  • cukor
  • darált pritamin paprika


Elkészítés:


Mindent szeretek, ami lecsós!

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/lecsos-csirke.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/02/csirke-lecsosan-tarhonyaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/lecsos-serteshus.html


Ezúttal ismét csirke került az étlapra.

Először kevés zsíron kiolvasztunk füstölt szalonnát.


A megtisztított, megmosott csirkecombokat félbevágjuk, besózzuk, őrölt borssal és fokhagymaporral megszórjuk.


A húst körbepirítjuk a zsiradékon, majd egy kevés apróra vágott hagymát és egy kanál darált pritamin paprikát adunk hozzá.
 

Egy kevés vízzel puhára főzzük.


Egy másik edényben elkészítjük a lecsót.
Kevés zsíron szalonnát olvasztunk, majd szép szálasra vágott hagymát adunk hozzá.


Pár perc múlva belekerül a karikára vágott színes zöldpaprika.


Borsot darálunk rá.


Megsózzuk és fűszerpaprikát adunk hozzá.



Beletesszük a paradicsomot és egy csipet cukrot.


Megfőzzük, de a paprika ne puhuljon túl, maradjon ruganyos.


A csirkecombokat a lecsóba forgatjuk és a lecsóval gazdagon megrakva kínáljuk.