2020. szeptember 3., csütörtök

Rákragu paradicsomos rizzsel

 Hozzávalók:


  • rák

  • olíva olaj
  • lila hagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • kápia paprika
  • csípős paprika
  • paradicsom
  • édes chili szósz


  • rizs
  • olíva olaj
  • paradicsom püré
  • só 




Elkészítés:

A rákot rengeteg módon elkészíthetjük.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/kinai-rakos-tintahalas-leves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/narancsos-rak.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kokuszos-rak-ragu.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sult-kiralyrak.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/tejszines-citromos-rak.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/edes-savanyu-rak.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/majonezes-sult-rak-salata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-tigris-garnela.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/faberge-tojas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/spagetti-rakkal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/bouillabaisse-avagy-franciak-hallevese.html

Crevette rák, garnéla, királyrák, tigrisrák, folyami rák  esetleg homár, languszta, langusztin vagy  tarisznyarák mindet imádjuk és bármikor belakmározunk belőlük.

Természetesen a legfinomabb fogások friss rákokból készülnek, de itthon gyakrabban jutunk hozzá fagyasztott finomságokhoz, amelyekből ugyanolyan extra ételeket készíthetünk.

A mostani raguhoz gyömbér és fokhagyma szükséges.


A megtisztított rákot leellenőrizzük és az esetleges fekete tápcsatornákat eltávolítjuk.


Kisebb darabokra vágjuk.


Egy wokban olíva olajon sütni kezdjük a gyömbért, fokhagymát és lila hagymát.


Kápia paprikát és csípős paprikát adunk hozzá.


Ezután kevergetve sütjük egy-két percig.


Friss paradicsomot teszünk hozzá.


Egy-két perc után a rák is belekerül.
Megsózzuk.
Kevés édes chilit is szoktam beletenni.


Vigyázzunk, ne süssük túl!
Két perc alatt a rák rózsaszínűre változik, ekkor készen is van.
Ha tovább főznénk, akkor kellemetlenül kemény, gumis állagot kapna.


Paradicsomos rizzsel tálaltam.

A rizst kevés olajon körbepirítjuk.

Ha már opálos megsózzuk, kevés sűrített paradicsommal és dupla mennyiségű vízzel kis lángon, fedő alatt puhára főzzük.