2020. szeptember 3., csütörtök

Tökfőzelék, tej és tojás mentesen

 Hozzávalók:

  • tök 

  • kapor
  • olaj/libazsír
  • hagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • fűszerpaprika
  • növényi tejszín
  • liszt
  • citrom
  • cukor





Elkészítés:


Nagyon szeretjük a tökfőzeléket vagy a cukkini főzeléket.


http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/tokfozelek.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/tokfozelek-ii.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/02/cukkini-fozelek-2.html


Ezúttal tejmentesen készült.

Egy kevés olajon dinsztelni kezdjük az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, kapor szárat.



A megtisztított tököt lereszeljük.


Beletesszük a hagymás alapba.


Megsózzuk és citrom levével savanyítjuk.


Egy kevés fűszerpaprikát is szórunk rá.


Növényi tejszínt használunk.


Egy kiskanálnyi lisztet elkeverünk egy jó kanál tejszínnel, pár kanál vízzel hígítjuk.


Beleöntjük a főzelékbe.


Átforraljuk és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.


Megkóstoljuk, ha szükséges egy pici cukorral egyensúlyba hozzuk az ízeket.