2020. szeptember 11., péntek

Sült sertés comb májjal és töltelékkel

 Hozzávalók:

  • sertés comb szeletek

  • olaj/zsír
  • bors
  • szójaszósz
  • majoránna
  • pulykamáj/csirkemáj
  • zsemle
  • tojás
  • petrezselyem





Elkészítés:

Ez egy finom májjal és töltelékkel gazdagított sült hús.

Készítsük el először a tölteléket.

Zsemlét áztassunk vízbe, majd nyomkodjuk ki.


Krumplitörővel nyomjuk össze a zsemlét.

Kis olajon megpirított, apróra vágott hagymát adjunk hozzá.


Rengeteg vágott petrezselyem menjen bele.


Tojást keverünk bele.
Általában ahány zsemle, annyi tojást adjunk hozzá, de természetesen kevesebbel is nagyszerűen működik.
Sózzuk, borsozzuk meg.


Sertés combot vágjuk fel nem túl vékony szeletekre.


Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán.


Kevés olajon pirítsuk elő a szeleteket.


Fordítsuk meg.


A húst fektessük egy tepsibe.


Locsoljuk meg egy kevés szójaszósszal és fűszerezzük majoránnával.


Tisztítsuk meg a májat.
Pulykamáj vagy csirkemáj illik hozzá.



Helyezzük a májszeleteket a húsra.


Vegyük elő a tölteléket.


Halmozzunk bőségesen a masszából a májas hús szeletekre.


180 C fokos, előmelegített sütőben süssük meg a húst.


A kész töltelék kívül szépen süljön meg, de belül maradjon puha.
 

Salátával kínálhatjuk.




Vajas kelbimbóval isteni.