2020. szeptember 3., csütörtök

Kukoricás finomfőzelék, tej és tojásmentesen

 Hozzávalók:

  • burgonya

  • hagyma
  • zellerszár
  • sárgarépa
  • kukorica konzerv
  • ételízesítő
  • babérlevél
  • kókusztej
  • liszt




Elkészítés:


Tavaszi csemege a finom főzelék.

Sokan utálják, pedig nem is kóstolták a házilag zsenge zöldségekből elkészített ételt.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/finomfozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/finomfozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/03/karalabes-sargarepas-zoldborso-fozelek.html?m=1


Ezúttal tejmentesen főzzük.

A megtisztított, kockára vágott burgonyát egy darab hagyma, zellerszár és pár levélke babér társaságában vízben feltesszük főni.

Jóféle ételízesítőt teszünk bele, megsózzuk.


Kis darabokra vágott sárgarépát adunk hozzá és puhára főzzük a zöldségeket.


Ha megpuhult,  konzerv kukorica kerül bele a végén.
A levét is tegyük bele.


A szokásos tej/tejföl helyett most kókusztejet használunk.


Egy kanálka lisztet elkeverünk a kókusztejjel és szűrőn keresztül a főzelékhez adjuk.


Átforraljuk és készen is van.
A gyerekek szívesen eszik a kukoricás ételeket.