2020. szeptember 3., csütörtök

Fodros keles és kelkáposztás tészta

 Hozzávalók:

  • kelkáposzta

  • fodros kel
  • füstölt szalonna
  • sertés zsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • köménymag
  • széles metélt






Elkészítés:


A kelkáposzta isteni étel.

Érdemes túllépni a kelkáposzta főzelék, rakott kel és frankfurti leves recepteken.

Tepsiben cikkekre vágva megsütve vagy ressre pirítva különféle tésztákkal, zöldségekkel, burgonyával kombinálva remek vitamin forrás.

Családom különösen oda van a kolbászos, kelkáposztás tésztáért.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/07/kelkaposztas-sargarepas-hagymas-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/szalonnas-farfalle.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/kolbaszos-kelkaposztas-hosszumetelt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/colcannon-ir-kelkaposztas-burgonyapure.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/07/szalonnas-uj-kelkaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html


Ritka zöldséghez jutottam a minap, fodros kel mosolygott rám a piacon.

Nem hagyhattam ott!

Kelkáposztával variálva készült a kedvenc kolbászos tésztánk.


A fodros kelt megmossuk és eltávolítjuk a kemény szárát.


Füstölt szalonnát olvasztunk kevés zsíron.


Hagymát, fokhagymát teszünk bele, borssal, őrölt köménnyel megszórjuk.


A kelkáposztát feldaraboljuk.


A hagymához adjuk.
Megsózzuk és erre is szórunk őrölt köményt.


Csak pár percig sütjük a kelkáposztát, amint ruganyossá válik beletesszük a felkarikázott, jóféle füstölt kolbászt.


Most kerül bele a fodros kel is.
Jól elkeverjük.


Kicsit megsózzuk és frissen darált borssal bőven megszórjuk.


Két-három percig kevergetjük, tovább már nem sütjük.
Akkor jó, ha még roppanós a zöldség.


Külön kifőzzük a széles metéltet.


Belekeverjük a káposztás ragut.


Ha szükséges, még megsózzuk.