2020. szeptember 11., péntek

Fejtős bableves

 Hozzávalók:


  • fejtős bab

  • füstölt szalonna bőr
  • füstölt kolbász
  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • bors
  • babérlevél
  • petrezselyem


Elkészítés:



Zöldbableves, szárazbableves, fejtett bableves...bármelyiket örömmel fogyasztjuk.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/fejtos-bableves-csulokkel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/11/fejtos-bableves-kacsa-farhattal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/csulkos-kormos-bableves.html


A főzővízbe füstölt szalonna bőrt és füstölt kolbászt teszünk ízesítőnek.


Kb. fél órai főzés után beletesszük a babot is.


Karikára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert adunk hozzá.


Hagymát és fokhagymát vágunk bele.


Ne maradjon ki a zöldpaprika és a paradicsom sem.


Főzzük puhára a zöldségeket.


Sózzuk meg és tegyünk bele darált pritamin paprikát is.


Babérlevél és zellerszár is illik hozzá.


A végén petrezselymet adjunk hozzá.


Jó sűrű leves, vaj puha, krémes babbal.
Aki szereti tegyen bele egy kis ecetet és tejfölt is.