2016. április 30., szombat

Csontleves fehérítő zellerrel

Hozzávalók:


  • 1 kg húsos bordacsont
  • 1 nagy fehérítő zeller
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1-2 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db hagyma
  • ételízesítő vagy leveskocka
  • törött bors





Elkészítés:


Finom csontlevest készítünk, amiben a fehérítő vagy más néven szárzeller dominál.


A megtisztított zöldségeket és a szárzellert karikára vágjuk.

A jó húsos csontból a fűszerekkel együtt ízes levest főzünk.
Amikor már majdnem puha a hús, akkor a zöldségeket is beletesszük a levesbe.


Kis darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot is teszünk bele.
Két db burgonyát is adjunk hozzá.
A zöldségeket nem kell nagyon puhára főzni.


A szárzeller íze a levesben nagyon finom lesz.




Tálaláskor frissen őrölt borssal szórjuk meg.