2016. április 16., szombat

Sonkás sajtsaláta

Hozzávalók:

  • gépsonka vagy párizsi
  • sajt
  • saláta
  • hagyma
  • majonéz
  • mustár
  • fehérbors
  • édesítő/cukor
  • citromlé



Elkészítés:





Családunk egyik kedvenc salátája.
Néha párizsival készítjük:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/majonezes-sajtsalata.html

Bármekkora adagot készíthetek, mindig gyorsan elfogy.

Nem írok mennyiséget, mert ízlésünk szerint mindenből annyit teszünk, amennyit szeretünk.

A lényeg, hogy a mártás elég legyen és jó szaftos saláta legyen.

Elkészítés egyszerű, a sonkát vagy párizsit, valamint a sajtot lereszeljük a reszelő nagyobbik fokán. 


A salátát megmossuk és kisebb darabokra tépkedjük vagy vágjuk.
Jégsalátából is kitűnő, de télen fejes káposztából is szoktam készíteni.


 A majonézt mustárral, sóval, csipet cukorral vagy édesítővel és citromlével jó beízesítjük.


Simára keverjük.


A hagymát uborkagyalun lereszeljük.


Összekeverjük a sajtot, sonkát vagy párizsit a salátalevéllel.


Hozzáadjuk a mártást.


Összekeverjük és a hűtőben behűtjük.