2016. április 17., vasárnap

Meggymártás

Hozzávalók:


  • meggy
  • cukor
  • citrom
  • tejföl
  • 2-3 ek. liszt




Elkészítés:


A meggymártás a főtt hús legfinomabb kísérője.

Készíthetjük friss vagy mélyhűtött gyümölcsből is.

Hideg vízbe tesszük fel főni a meggyet, csipet sót és kevés cukrot adunk hozzá.

Citrom héjával ízesítjük.


Amint felforrt a víz, máris besűrítjük a lisztből, tejfölből és vízből álló habarással.
Ha szűrőn keresztül öntjük hozzá, sosem lesz csomós.


Felforraljuk és már készen is van.


Édesítőszerrel is készíthetjük.
Bármilyen más gyümölcsből - alma, szilva, rebarbara, ribizli, egres, cseresznye vagy vegyes gyümölcs - ugyanígy készítjük.
Lehet fahéjjal vagy szegfűszeggel is ízesíteni.