2016. április 10., vasárnap

Korhelyleves

Hozzávalók:


  • 1 db hagyma
  • kevés füstölt szalonna
  • 50-70 dkg savanyú káposzta
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • 1 ek. házi darált pritaminpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma 
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 tk. füstölt paprika pehely
  • 3 db babérlevél 
  • 1 tk. törött bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. ételízesítő
  • friss kaporlevél
  • füstölt kolbász
  • virsli
  • 1 tk. liszt
  • 3-4 ek. tejföl


Elkészítés:

Füstölt szalonnán megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


A zöldségeket megtisztítjuk és karikára vágjuk.
A paradicsomot is összedaraboljuk és egy jó kanál házi darált pritamint is adunk hozzá.


A hagymához adjuk.


Fokhagymával ízesítjük.


A savanyú káposztát kicsit megvágjuk.
Lehet átmosni, de én szeretem a jó savanykás ízeket.


Hozzáadjuk a többi zöldséghez.


Megszórjuk piros fűszerpaprikával, törött borssal, köménymaggal, fűszerezzük ételízesítővel és babérlevéllel.
Egy kevés csípős paprikát is adunk hozzá.


Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi és tovább főzzük.


Friss kaprot szórunk bele.


Házi füstölt kolbászt és virslit karikázunk a levesbe.


Amikor a zöldségek majdnem puhák, hozzáadjuk a húsféléket is.
Nem kell agyonfőzni a káposztát, akkor jó, ha még kicsit ropogós.


Tejföllel, liszttel és egy kevés vízzel habarást készítünk.


Beleöntjük a levesbe, felforraljuk és készen is van.