2016. április 16., szombat

Sült alma pongyolában

Hozzávalók:


  • 5- 6 db alma
  • liszt
  • tej 
  • 3 tojás
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • olaj
  • őröltfahéj
  • porcukor


Elkészítés:





A palacsinta tésztában sült alma a legegyszerűbb édesség, amelynek mennyei fahéjas illata mindenkit a konyhába csábít.

Próbáljunk meg egy kicsit savanyúbb ízű almát beszerezni ehhez az ételhez.

Megmossuk, meghámozzuk az almát, közepét kivágjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.


A tojásokat elkeverjük a kétféle cukorral.


Beletesszük a lisztet, elkeverjük.


Felöntjük annyi tejjel, hogy jó sűrű tésztánk legyen.


A tésztába mártjuk az alma karikákat


és közepesen forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.



Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.


Langyosan az igazi.