2016. április 16., szombat

Kakaspörkölt

Hozzávalók:


  • 1 db kakas
    1 db hagyma
  • libazsír
  • fűszerpaprika
  • paprika
  • paradicsom
  • darált pritamin
  • törött bors
  • majoránna
  • őrölt kömény 





Elkészítés:





Gyönyörű szép kapirgálós kakast kaptunk ajándékba, amiből csakis jófajta pörköltet készítettünk.




A megmosott kakast feldaraboljuk.






Egy kevés libazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát.



Körbepirítjuk a húsokat, majd rászórjuk a fűszereket, a sót, törött borsot, zúzott fokhagymát, pici majoránnát, kevés darált köményt, darált pritamint, apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot.


Kevés vízzel felöntve, fedő alatt készre főzzük.


Finom makarónival tálaljuk.