2016. április 17., vasárnap

Martinis tokány

Hozzávalók:


  • sertéshús (comb, lapocka)
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • darált pritamin
  • fűszerpaprika
  • ketchup
  • petrezselyem
  • fehér Martini



Elkészítés:



Sovány sertéscombból vagy lapockából készítjük.
A megmosott, leszárított húst csíkokra vágjuk.


Egy serpenyőben megolvasztjuk a füstölt szalonnát.


Rádobjuk a húst és fehéredésig kevergetve körbesütjük.




Nem túl vékony szeletekre vágjuk a hagymát.


Rátesszük a húsra a hagymát, darált pritamint, fűszerpaprikát, sót, borsot, őrölt köményt és a ketchupöt.


Elkeverjük és pár percig sütjük a húst.
Rászórjuk a petrezselymet.


Végül finom Martinit öntünk rá.


Felforraljuk és készen van.


Finom illatos ragut kapunk, amit nokedlivel, tésztával kínálhatunk.