2016. április 10., vasárnap

Kolbászos, kelkáposztás hosszúmetélt

Hozzávalók:


  • kelkáposzta
  • újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • sárgarépa
  • petrezselyem
  • füstölt kolbász
  • hosszúmetélt
  • olaj


Elkészítés:


Nagyon szeretjük a zöldséges tésztákat.
A kelkáposztás változat gyakran előfordul nálunk.



http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html  

Készre főzzük a hosszúmetéltet, leszűrjük, kevés olajjal összekeverjük és megsózzuk.

Egy serpenyőben vagy wokban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, sárgarépát, újhagymát, fokhagymát.
Pici petrezselymet is adunk hozzá.


Hozzáadjuk a kolbászt, kicsit összenyomkodjuk, hogy jól szétessen.



Pár percig együtt pirítjuk a zöldségekkel.


Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és még 3-4 percig kevergetve pirítjuk.
Amint a kelkáposzta összeesik, már készen van.



Összekeverjük a tésztával.


Sok-sok salátával kínáljuk.