2016. április 17., vasárnap

Túrós, lekváros sült tészta habbal

Hozzávalók:


  • tészta
  • olaj
  • túró
  • 4-5 tojás
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • tejföl
  • mazsola
  • szilvalekvár


Elkészítés:


Nagyon szeretjük az édes rakott, sült tésztákat.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/rakott-sult-teszta.html


Most túrós, lekváros változat készült.


Először főzzük kis a tésztát, szűrjük le, pici olajjal, sóval keverjük össze.
Mi most finom eperlevél szalagból készítettük.
Ez a tészta nagyon vékony és ízletes.

A tepsit vajjal vékonyan kikenjük és belesimítunk egy réteg sima tésztát, ez lesz az alap.



Kenjük meg pikáns szilvalekvárral.



Azután készítsük el a túrós krémet:

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.


A túrót törjük át a krumplinyomóval.


A mazsolát forró vízzel öntsük le, majd 15 perc múlva szűrjük le.


A cukros tojássárgáját adjuk a túróhoz.


Reszeljünk bele citromhéjat.


Tegyük bele a mazsolát.


Jó pár kanál tejföllel lazítsuk.


A kikevert túrókrémet adjuk a maradék tésztához és keverjük jól el.


A túrókrémes tésztát simítsuk a tepsibe.


Tegyük be a sütőbe és 170-180 C fokon süssük pirosra.



Ha kimaradna tészta,  azt kisebb kerek formában süssük ki.






A kimaradt tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, adjunk hozzá pici cukrot, halmozzuk a megsült tésztára és formáljunk fodrokat, hullámokat a habból.
Tegyük vissza a sütőbe pár percre amíg szép színt nem kap.


Melegen és langyosan is nagyon finom.