2016. április 16., szombat

Gombás, halas, garnélás sült tészta

Hozzávalók:


  • spagetti tészta
  • olaj
  • gomba
  • majoránna 
  • halkonzerv
  • garnéla rák
  • reszelt sajt /gouda
  • paradicsompüré
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • kakukkfű 
  • oregano
  • cukor





Elkészítés:






Rakott sült tészta gyakran szerepel az étlapunkon.
Most egy halas, gombás, rákos receptet kínálunk.

Egy pici olajon megfuttatjuk a friss rozmaringot, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet és fokhagymát.


Beletesszük a paradicsompürét.


Adunk hozzá egy kevés vizet, sót és pici cukrot is.


Összefőzzük és 10 percig fedő alatt kis lángon rotyogtatjuk.
Vigyázat kicsit kipöföghet.

Most beletesszük a különféle halkonzerveket.
Lehet olajos, natúr vagy paradicsomos is.


Elkeverjük és most adjuk hozzá a megtisztított garnéla rákot.
Felengedett mélyhűtött rák is megfelel.
Pár perc alatt készre főzzük.


Időközben nem túl puhára kifőztük a tésztát, leszűrtük, kevés olajjal, sóval elkevertük.

Megpirítottuk a gombát.
A gombát mindig szárazon pirítjuk, megvárjuk, amíg a leve elfő, ekkor sózzuk és majoránnával megszórjuk.
Így mindig ropogós és intenzív gombaízű marad.


Egy tepsiben elsimítunk a tészta egyharmadát.

Rátesszük a sült gombát.



Kevés reszelt sajttal megszórjuk.


A 2. adag tésztát is beletesszük.

Most rátesszük a paradicsomos, halas, rákos ragut.


Szépen elsimítjuk.


Ismét kevés sajtot szórunk rá.


A maradék tésztával befedjük és sajttal megszórjuk.


Sütőben szép pirosra sütjük.


Finom, laktató étel, amit friss salátával kínáljunk.