2016. december 30., péntek

Diókrémes kekszpiramis

Hozzávalók:

Kekszes alap:
  • 0,5 kg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaó
  • 12,5 dkg margarin
  • vaníliás cukor
  • 1-2 ek. tej     
dió krém:
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • mazsola
  • őrölt fahéj



Elkészítés:

Összeállítjuk a kekszes alapot a fenti hozzávalókból a  gesztenyés toboz receptben leírtak szerint.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/gesztenyes-toboz.html

A boltokban kapható kis kaptár formába töltöttem bele az orosz teasütemény készítése során megmaradt diókrémet.


A krém hozzávalóit csak össze kell keverni.


Betöltés előtt hűtsük be, hogy kicsit megszilárduljon a krém.


A kis formába belenyomkodjuk két oldalra a kekszes masszát és középre kanalazzuk a diós krémet.



Összezárjuk a formát és a nyitott részébe is teszünk a kekszes masszából.

Tenyerünkkel jól benyomkodjuk, majd a formát szétnyitva megkapjuk ezt a helyes kis sütit.


A képen a gesztenyés toboz, az orosz teasütemény és a mézes puszedli is  látható.