2016. december 3., szombat

Sült tigris garnéla

Hozzávalók:


  • rák
  • fokhagyma
  • citrom
  • lime
  • bors
  • édes chiliszósz
  • szilvás csípős chiliszósz
  • gyömbér
  • darált pritamin paprika
  • póréhagyma
  • olíva olaj




Elkészítés:

Először tisztítsuk meg a rákokat.
Bármilyen fajta garnéla rák jó hozzá.
Királyrák vagy tigrisrák tökéletes.

Fagyasztott rákból is készíthető ez az étel.
Előtte olvasszuk fel.


Tépjük le a fejét.
Roppantsuk meg és fejtsük le a páncélt.
A háton lévő, fekete színű emésztőcsatornát is távolítsuk el.


Öblítsük le a megtisztított rákokat.


Készítsük el a pácot.
Ehhez szükségünk van többféle chiliszószra, darált pritamin paprikára, gyömbérre, citromra, limera, fokhagymára, póréhagymára.


A pórét vágjuk apróra.


Keverjük össze a páchoz valókat.
A citrom és a lime héját is reszeljük  bele.
Törött borsot is adjunk hozzá.
Csípős paprika vagy chili is menjen bele egy kevés.


A lime levét is öntsük bele.


Végül adjuk hozzá a rákot.


Keverjük el, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.


Másnap kevés olíva olajon süssük meg a rákot.
Ha szépen megpirult kb. 1,5 - 2 perc, akkor öntsük hozzá a páclevet is és azzal egyet forraljuk.
Most sózhatjuk egy picit.
Ne süssük tovább, mert gumis lesz.


Sült mangót kínáltam mellé.


Egy kicsi vajon megpirítottam a mangó szeleteket.
Semmilyen fűszer nem kell hozzá, így lesz fantasztikus íze.


Sült paradicsomot és kápia paprikát is kínáltam mellé.


A paradicsomot, kápiát félbevágjuk, megsózzuk és kevés bazsalikommal megszórjuk.
Sütőben készre sütjük.


Előételnek kínáljuk.
Nagyon finom, illatos lesz így a rák.